Υπηρεσίες 2018-10-30T16:07:23+00:00

Ο κλάδος δικύκλων προσφέρει μία σειρά από υπηρεσίες προς τα μέλη του.

Εκπροσώπηση προς τα πολιτειακά όργανα σε Ελλάδα και Ευρωπαϊκή Ένωση

Η κυριότερη δράση του κλάδου δικύκλων είναι η εκπροσώπηση των μελών του προς την πολιτική ηγεσία, το κοινοβούλιο και την κεντρική διοίκηση.

Τον πρώτο χρόνο λειτουργίας του, συμμετείχαμε στη διαμόρφωση του νέου κώδικα οδικής ασφάλειας, καθώς και στη μεταρρύθμιση του συστήματος λήψης αδειών οδήγησης. Επίσης, παρουσιάσαμε τις απόψεις μας στην επιτροπή οδικής ασφάλειας της Βουλής και συμμετείχαμε στη διαμόρφωση του νέου ενεργειακού σχεδιασμού της χώρας.

Σήμερα είμαστε μέλος του Εθνικού Συμβουλίου Οδικής Ασφάλειας, το οποίο μας επιτρέπει να εκφράζουμε άμεσα τις απόψεις μας προς την πολιτεία και τους υπόλοιπους συμμετέχοντες φορείς.

Παράλληλα, διατηρούμε ένα πυκνό δίκτυο συνεργασιών με φορείς οδικής ασφάλειας, έτσι ώστε να συμβάλλουμε με καινοτόμες ιδέες στη βελτίωση της οδικής ασφάλειας. Στόχος μας είναι να υποστηρίζουμε δράσεις φορέων οδικής ασφάλειας, ώστε η οδήγηση δίκυκλου να γίνει ακόμη πιο ασφαλής στην Ελλάδα.

Ταυτόχρονα, συμμετέχουμε στην ευρωπαϊκή ομοσπονδία κατασκευαστών μοτοσικλέτας (ACEM, the European Association of Motorcycle Manufacturers), ώστε να εκφράζουμε τις προτεραιότητες των μελών μας τόσο προς τα ευρωπαϊκά όργανα, όσο και προς τις άλλες ομοσπονδίες μοτοσικλέτας σε όλη την Ευρώπη. Άλλωστε, η συμμετοχή μας στον ACEM μας επιτρέπει να εισάγουμε καινοτόμες ιδέες από την υπόλοιπη Ευρώπη στο δημόσιο διάλογο στην Ελλάδα.

Επίσημη Έκθεση Μοτοσικλέτας

Ο κλάδος δικύκλων οργανώνει την επίσημη έκθεση μοτοσικλέτας. Ενώ η έκθεση είναι ανοικτή σε όλες τις επιχειρήσεις που ασχολούνται με το δικυκλισμό, τα μέλη μας έχουν τη δυνατότητα ναδιαμορφώνουν το χώρο και τους όρους λειτουργίας της έκθεσης.

Οι τελευταίες δύο εκθέσεις μοτοσικλέτας έλαβαν χώρα το 2017 και 2018, προσελκύοντας κάθε χρόνο πάνω από 30.000 επισκέπτες. Μάλιστα, έδωσαν την ευκαιρία να διοργανωθούν μία σειρά από ενδιαφέρουσες εκδηλώσεις, όπως μαθήματα οδικής ασφάλειας και επιδείξεις αγωνιστικού δικυκλισμού.

Ενημέρωση

Ο κλάδος δικύκλων προσφέρει υπηρεσίες ενημέρωσης στα μέλη του: